kennisbank

BandenPunt is actief onder verschillende namen, om te onderscheiden wat we doen. Deze namen zijn:

BandenPunt.nl – Bandenspecialist voor auto en motor

Automaatspoelspecialist – de specialist in het spoelen van automatische versnellingsbakken

Dorpsgaragenieuwbuinen.nl – Uw all-round autogarage in de buurt

Japmoto.nl – Hèt adres voor alles aan uw motorfiets. Gespecialiseerd in Japanse motoren.

 

BandenPunt levert alle banden die op de west-Europese markt voor auto’s en motoren geproduceerd worden. Hierbij importeren wij met regelmaat zelf om de gewenste type’s met de juiste specificaties te kunnen leveren. Behalve levering doen wij natuurlijk ook montage- en servicewerkzaamheden, daarom zijn wij in staat alle bestaande motor- en autovelgen uit te balanceren. Spaakvelg, gesloten (ookwel: blinde) velg, bijzondere velgmaten, het is voor ons geen probleem.

Veel voorkomend hierbij zijn banden voor Rolls-Royce en Bentley, voor met name de klassiekere na-oorlogse modellen, net zoals whitewalls en klassieke profielen voor auto- en motorbanden.

Ook afwijkende maten en types voor de autosport kunnen door ons uit voorraad of op bestelling geleverd worden.

Dorpsgarage Nieuw-Buinen is hèt adres voor totaalonderhoud en reparatie aan alle merken – echter zijn wij gespecialiseerd in Land Rover/Range Rover en Volvo. Daar deze merken specifiek onderhoud en specifieke kennis vergen, gaat onze kennis hierin bijzonder ver. Alle modellen zijn welkom, van Defender tot RangeRover classic – van Volvo PV544 (katterug) tot aan de nieuwste XC40.

Japmoto.nl voert onderhoud en reparaties uit aan alle merken motorfietsen; en is gespecialiseerd in de 4 grote japanse merken. Maar er is meer, zo zijn wij ook specialist in carburateurrevisie, syncronisatie en afstelling, elektronica en natuurlijk in motorbanden.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op of kom eens langs – de koffie staat altijd klaar!

 

Kennisbank.

Hier delen wij onze kennis met geïnteresseerden. Deze inhoud komt overeen met de kennisbank van Dorpsgarage Nieuw-Buinen.

Zoek hier een klacht en wij geven de meest voorkomende oorzaak. Gebruik de zoekfunctie rechts bovenaan deze website. Let op: Alle hier genoemde zaken zijn een greep uit onze ervaringen. Die zelfde ervaring leert dat er bijna nooit een auto of motor op dezelfde manier verslijt of ouder wordt. Met andere woorden: Een goede diagnose is altijd maatwerk. Neem bij twijfel altijd contact met ons op. Is dit buiten openingstijden, gebruik dan het contactformulier op de website. We beantwoorden dit altijd zo snel als redelijkerwijs mogelijk.

Storingen zijn enigszins alfabetisch geordend. Snel iets vinden? Gebruik de zoekfunctie.

Afslaan van de motor (benzine)

 • Problemen met de ontsteking, oude bougie’s
 • Schade aan bobine’s door oververhitting (vooral bij de penbobine’s)
 • Problemen met de bougiekabels, steenmarter schade?

Afslaan van de motor (diesel)

 • Brandstoffilter verstopt
 • Vervuilde of versleten verstuiver
 • Brandstofpomp verstopt of hapert

Hoog brandstofverbruik (benzine en dieselmotoren)

 • Bandenspanning te laag. Denk hierbij ook aan niet werken van het TPMS (bandenspanningscontrolesysteem)
 • Niet alle remmen komen geheel vrij
 • Verstopt luchtfilter of vervuilde MAP en/of lambdasensor
 • Vervuiling van injectoren. Nieuwe brandstof bevat bio-ethanol componenten waardoor regelmatig laten reinigen van injectoren en brandstofsysteem noodzakelijk is geworden. Heeft u de auto bij Dorpsgarage Nieuw-Buinen in onderhoud, dan wordt bij elke onderhoudsbeurt de Fortee brandstofreinigen aan de tankinhoud toegevoegd waarmee een hoop storingen kunnen worden voorkomen.

Mist motorvermogen (benzine en dieselmotoren)

 • Met brandend storingslampje (MIL): verstopte EGR-klep, vervuilde uitlaatgassensor (lambdasensor), vervuild brandstoffilter
 • Zonder brandend of met af en toe brandend storingslampje (MIL): luchtmassameter, lambdasonde of overige sensoren vervuild, turbo defect of laaddruk te laag als gevolg van lekke intercoolerslang
 • Zonder brandend storingslampje (MIL): Haperende EGR-klep, vervuild brandstoffilter, foutieve waardes vanaf diverse sensoren, vervuilde of versleten injectoren
 • 1 of meerdere remmen komen niet geheel vrij of 1 of meerdere banden zijn niet op de juiste bandenspanning.

Schakelproblemen

 • Automaten: zie hiervoor onze speciale website met betrekking tot het spoelen en reinigen van automatische transmissie’s
 • Handgeschakeld: Slijtage van de koppeling, maar ook speling op het schakelmechanisme of slijtage of schade aan de hydraulisch bediende koppelingen en het tweemassavliegwiel kunnen roet in het eten gooien. Denk ook aan niet tijdig ververste remvloeistof; aangezien dit bij steeds meer moderne auto’s ook gebruikt wordt om de hydraulische koppeling te bedienen is op tijd verversen van de remvloeistof / koppelingsvloeistof een absolute aanrader.

Trilling / Trillingen / Vibraties / Gerammel

 • Tijdens het rijden in het stuur, achteruitkijkspiegel of stoelframe tussen de 75 en 135 km/uur: Onbalans in 1 of meer wielen en/of banden of de aandrijflijn. Voor motorfietsen met cardanaandrijving het cardan controleren op slijtage en speling.
 • Tijdens remmen in het stuur, de spiegels of stoelframe: Slingering in remschijf door slijtage of verkeerde uitlijning van de remschijf ten opzichte van de naaf
 • Bij het rijden met een bepaald toerental, automatische versnellingsbak: Schade aan of foute montage van de schetsplaat / koppelomvormer
 • Bij stilstaand voertuig bij een bepaald toerental: Hitteschild van de uitlaat, katalysator of middendemper of einddemper of de ophanging van het uitlaatsysteem
 • Bij rijden met snelheden onder de 80km/uur over oneffenheden in het wegdek: wielophanging, stuurkogels, fuseekogels en stabilisator op speling controleren

Weggedrag niet goed / zwalken / zoekend / licht gevoel in het stuur

 • Bij alle snelheden: Bandenspanning, type band, aanwezigheid run-flat banden waar geadviseerd, uitlijning van de wielstanden, conditie schokdempers en vering
 • Bij rijden met snelheden vanaf circa 80km/uur: staat en werking wielophanging, schokdempers en uitlijning
 • Bij rijden met lage snelheden of inparkeren: Speling op fuseekogels, stuurkogels en veerpootlagers controleren. Voor motorfietsen: Balhoofdlager controleren.

Alles over lichtmetalen velgen

Ontstaan voor betere rij-eigenschappen dankzij het lagere gewicht, is de lichtmetalen velg als trendy accessoire een geheel eigen leven gaan leiden.

Nog een categorie is het spaakwiel. Komt behalve bij off-road, enduro en supermoto’s niet veel meer voor, meestal op klassieke auto’s en motoren – of aangepaste of custom voertuigen.

Lichtmetalen velgen en banden kopen bij BandenPunt BV

BandenPunt levert in zowel stalen – als lichtmetalen velgen een zeer uitgebreid programma. Ook hierbij gaan wij geen uitdaging uit de weg!

Voor een greep uit ons assortiment lichtmetalen autovelgen kunt u kijken op de wielengids. Voor nog meer keuze en direct de beste aanbieding bent u altijd welkom in onze winkel of neem direct contact op.

Lichtmetalen velgen kopen? Vraag BandenPunt-advies!

Lichtmetalen velgen en banden kopen? BandenPunt BV Nieuw-Buinen is dan hét adres voor stalen en lichtmetalen velgen en advies op maat – misschien is uw wegligging wel veel beter met een heel andere maat velg of band voor of achter als wat u in gedachten heeft. Denk ook aan de mogelijkheid om met naafadapters of velgen op bestelling laten boren aan combinaties van uw auto met een velg die niet voor mogelijk gehouden werd.

Voor contact zijn wij 6 dagen per week bereikbaar op 0599-858149, ook kunt u 24/7 hetcontactformulier gebruiken – wij garanderen antwoord binnen 24 uur.