Automaat spoelen

Automatische versnellingsbak spoelen / powerflush
Waarom zou je een automaat spoelen?

De automatische versnellingsbak in uw auto zorgt ervoor dat uw auto bij elke snelheid en belasting in de juiste versnelling staat. Zo heeft u altijd optimaal vermogen voorhanden waar nodig en waar het vermogen niet nodig is is het toerental laag voor een gunstig brandstofverbruik. De automatische versnellingsbak doet zijn werk door middel van hydrauliekolie of transmissieolie en wordt daarbij geholpen door stuur- en regelsystemen op vacuüm of elektronisch.

Na zo’n 50.000 tot 100.000km met een auto afgelegd te hebben, is het verstandig de versnellingsbak te spoelen om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft en goed blijft werken.

Tijdens de duizenden kilometers die de transmissie afgelegd heeft, is de transmissieolie (ATF) langzaam maar zeker vervallen tot nog slechts een deel werkende olie en een ander deel niet werkende olie met daarin vervuiling, verbrande toevoegingen en smeermiddelen. Dit proces wordt veroorzaakt door de hitte, wrijving en hoge drukken die er op de olie werken tijdens het gebruik.

Het gevolg is een verslechterend schakelgedrag, met horten en stoten en een kortere levensduur van de automatische versnellingsbak als geheel als uiteindelijke gevolg.

De automatische versnellingsbak spoelen met de Powerflush methode bij BandenPunt kan deze effecten verminderen, voorkomen of volledig herstellen zodat de automaat weer schakelt als nieuw.

Let wel: Een automaat spoelen is geen revisie; een afgebroken tandwiel lossen we niet op door te spoelen. Hiervoor maken we dan ook met elke auto voor er begonnen wordt een proefrit.
Groot verschil met het verversen van de ATF zoals dat bij de onderhoudsbeurten gedaan wordt, is dat 100% van de systeeminhoud ververst wordt – want bij regulier onderhoud wordt slechts zo’n 30 tot 40% van de olie ververst!

Alle voordelen op een rijtje:
– Bescherming van uw automatische versnellingsbak door 100% verversing
– Langere levensduur
– Direct weer schakelen als nieuw
– Beter getimede schakelmomenten
– Daardoor lager brandstofverbruik
– Soepelere schakelmomenten
– Het motorvermogen komt beter tot uiting
– Schoonspoelen met speciaal reinigingsmiddel

– Afvullen met nieuwe ATF en conditioneringsmiddel

PowerFlush; voor een langere levensduur van de automaatbak

De automaatbak behoort tot één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor vele handelingen. Denkt u maar aan bijvoorbeeld het optrekken van de auto, het afremmen en het schakelen. En wanneer u met een caravan of aanhanger in de bergen rijdt, is de belasting van de versnellingsbak nog vele malen groter. Door al deze belastingen kan de aanwezige olie vervuild raken. Daarnaast is slijtage door ouderdom ook van grote invloed op de automaatbak.

Het gevolg van de belasting en slijtage is dat de werking van de versnellingsbak aanzienlijk minder wordt door de jaren heen. Problemen als bonken en haperen van de automaat kunnen ontstaan, evenals een verhoogd brandstofverbruik, disfunctioneren kickdown en schommelend toerental. De PowerFlush spoelmachine van BandenPunt Smink pakt deze klachten grondig, snel en bij de basis aan. Na een PowerFlush behandeling zal uw automaat weer zo goed als nieuw schakelen en behoort het bonken van de automaat tot het verleden. Voor een langere levensduur van uw automaatbak is regelmatig powerflushen zeker aan te raden.

PowerFlush; bijzonder powerful

PowerFlush is een bijzonder krachtige spoelmethode. De spoelmachine van BandenPunt Smink weet op geavanceerde wijze de automatische transmissie inclusief het stuurbekrachtiging systeem te spoelen, te reinigen en daarnaast van verse, nieuwe olie te voorzien. Alle ATF olie in het volledige systeem wordt via powerflushen vervangen en niet slechts een gedeelte van de olie. Dit betekent dat ook de olie in de oliekoeler, koppelomvormer én in alle leidingen wordt ververst. Om alle verontreiniging af te voeren, wordt een reiniger rondgepompt. Nergens blijft nog oude olie achter, iets dat in de regel wel het geval is wanneer het verversen van de olie via de ouderwetse methode gebeurd. Dat is de power van PowerFlush. Bonken, slippen, disfunctioneren en andere automaatbak klachten worden voorgoed verleden tijd.

Het bonken van de automaat; een eenvoudig op te lossen probleem

Zoals gezegd is vervuiling van de automaatolie in 9 van 10 gevallen de veroorzaker van bonken, slecht schakelen, overmatig slippen of het weigeren van de automaatbak. Veel fabrikanten beweren dat longlife versnellingsbakolie nooit vervangen hoeft te worden, maar door vervuiling en slijtage kunnen oliekanalen wel degelijk verstopt raken. Hierdoor kunnen problemen als bonken en slippen van de automaat ontstaan, maar ook disfunctioneren kickdown en een verhoogd brandstofverbruik zijn veelgehoorde klachten. Het gevolg is vaak een dure reparatie. Een PowerFlush behandeling voorkomt deze klachten en voorkomt daarmee dus ook torenhoge rekeningen. Wacht niet tot het te laat is en maak vandaag nog een afspraak met BandenPunt Smink voor een PowerFlush behandeling.

Contact

Wilt u uw automaat laten spoelen? Vul dan het onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.